יום ראשון, 19 באוגוסט 2012

הגברת ייצור חלב- הצגת צמח המורינגה/ ורד לב


השפעתה הגלקטוגוגית של המורינגה- Moringa Oleifera/ Malunggay
ורד לב, נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC


מורינגה Moringa oleifera הוא עץ הגדל בהודו ובאזורים טרופיים נוספים. הוא בעל תכונות מרפא רבות, אם כי התכונה שאני רוצה להתעכב עליה, היא התכונה הגלקטוגוגית שלו- יכולתו לסייע בהגברת ייצור החלב בקרב נשים מניקות.
קיימים אזכורים לשימוש בצמח המורינגה,כצמח מסורתי שניתן לנשים לאחר לידה ולנשים מניקות, בהודו, במדינות שונות באפריקה, נפאל, תאילנד, הפיליפינים, אפגניסטן, הוואי, במדינות דרום אמריקה ועוד



מאחר וכל חלקי העץ משמשים לרפואות שונות, חשוב להבין שהתכונות הגלקטוגוגיות- המגבירות ייצור החלב- מתייחסות לעלי המורינגה, בצורתם הטרייה או המיובשת. השימוש בהם תורם להעלאת רמות הפרולקטין בדם האם. מחקרים רבים נעשו על שימוש רפואי בחלקי העץ השונים: שורש, קליפת העץ, התרמילים הירוקים, גבעולים, זרעים, פרחים ועלים (1). אלה קושרים את המורינגה בטיפול במחלות רבות ומגוונות, כמו סוכרת, דלקות פרקים, לופוס, סרטן, איידס ועוד (2).

המורינגה מכילה כמויות גדולות של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון חשובים, כמו קוורציטין. יש בה ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C, A ועוד, כמו גם חומצות שומן החיוניות לגוף והיא מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות לגופנו על מנת לייצר חלבון איכותי בגוף. כך שניתן לראות שמעבר להיותה בעלת השפעה גלקטוגוגית על האם המניקה, היא תורמת להזנתה הישירה, וגם זו- אולי- דרך עקיפה לשמירה על ייצור החלב. לכן, זה בהחלט צמח בעל חשיבות עליונה במצבים של רעב ובמקומות שספגו אסונות טבע, ואכן ישנן תכניות תמיכה להכרות עם עץ המורינגה במדינות אפריקה השונות, בהן מלמדים את המקומיים להכיר את הצמח ואת השימושים התזונתיים- רפואיים בו. ישנן פורמולות מזון המיועדות לתינוקות באפריקה שמוסיפים להן מורינגה (3).

קיימים כמה וכמה מחקרים שנערכו על בעלי חיים שמצאו הגברת ייצור חלב בקרב פרות שקבלו תוספת של עלי מורינגה לתערובות שלהן (4,5).

מחקר כפול סמיות שנערך עם מורינגה בדק מתן 2 קפסולות של 350 מ"ג מורינגה, 3 פעמים ביום לנשים לפני לידה, החל משבוע 35 ועד ליום ה-3 לאחר הלידה. חלב נאסף מהאמהות מהשעה ה-6 לאחר הלידה, כל 4 שעות, עד השעה ה-46. המחקר תיעד את: 1. תחילת ייצור החלב. 2. כמות החלב שיוצרה. 3. השפעת משך הנטילה על הכמות ועל תחילת הייצור. נמצא כי לעומת קבוצת הביקורת, נוטלות המורינגה הראו התחלה מהירה יותר של ייצור חלב וכמות משמעותית גדולה יותר, כמו גם כמות משמעותית גבוהה יותר של חלב מרגע שהחל הייצור וממוצע גבוה בהרבה של ייצור החלב במשך יממה. המחקר מצא כי נטילה ממושכת יותר הובילה לכמות חלב גדולה ולהתחלת ייצור מהירה יותר (6).

לא מתועדת רעילות לשימוש בעלי המורינגה וכן לא נמצאו תופעות לוואי הקשורות באכילתה (7). אם כי בדומה לחילבה, גם למורינגה יכולת להוריד רמת סוכר.

בישראל מגדלים את המורינגה בערבה והיא משווקת ע"י חברת "מורינגה ערבה בע"מ".
ישנו אתר נוסף המוכר מורינגה שמגודלת באזור עמק חפר www.moringa.co.il.
כן אפשר להשיג גם מורינגה אצל הרבליסטים וחברות המשווקות צמחי מרפא למיניהם




צורות לקיחה

בישראל קיימות 3 צורות לקיחה למורינגה: כמוסות, אבקת העלים היבשים ושמן מהזרעים שאינו רלוונטי להנקה.

מינונים

אבקת העלים: 1/2כפית, 2 פעמים ביום במזון (לפזר על סלטים, תבשילים, להוסיף לשייק ועוד).
כמוסות: 2 כמוסות, 2 פעמים ביום.
ההשפעה יכולה להופיע כבר תוך מספר ימים. ניתן להגביר את המינון, לפי הצורך בליווי איש מקצוע




אשמח לקבל תגובות וחוויות מהשימוש במורינגה לצורכי הגברת ייצור חלב



References:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ורד לב היא יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ונטורופתית.
עושה ביקורי בית בין חדרה לזכרון יעקב.
מלמדת, מרצה וכותבת על נושאים שקשורים בהנקה, תזונה ובריאות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה